Majiteľom reštaurácie U Hrabalů v Českej Lípe je pán František Hrabal. Dom, v ktorom sa reštaurácia nachádza, pred rokmi kúpil a vlastnými silami zrekonštruoval. Pán Hrabal je elektrikár a pôvodne plánoval, že objekt po rekonštrukcii prenajme. Avšak žiadny z nájomcov nespĺňal predstavy majiteľa o tom, ako by jeho reštaurácia mala fungovať. Prekážalo mu to natoľko, že nájomcovi zmluvu vypovedal a rozhodol sa, že sa do prevádzkovania reštaurácie pustí sám. Do rekonštrukcie už investoval takmer všetky svoje úspory, reštaurácia si však na seba nezarobí a pán František nevie ako ďalej. Preto sa rozhodol požiadať o pomoc odborníka na slovo vzatého - Zdeňka Pohlreicha... Podnik je rozdelený na dve navzájom prepojené časti - reštauráciu a kaviareň. Kaviareň nemá z hygienických dôvodov vlastnú výrobňu, preto sa zákusky a torty dovážajú. Pýši sa ale miestnou zmrzlinou - tá je však z prášku, iba jemne dochutená tajnou prísadou pána majiteľa. Personál podniku nie je príliš početný. Majiteľ je zároveň prevádzkarom, medzi hostí v reštaurácii však nechodí. V kuchyni sa striedajú dvaja kuchári - služobne starší Jindra a mladší Milan. Ako pomocná sila funguje veselý a pracovitý Vietnamec Tony. Po ruke kuchárovi je aj jeden učeň. Na pľaci sú vždy čašník, servírka a učnica. K reštaurácii patrí aj vináreň, ktorá je však v súčasnosti otvorená iba na objednané akcie. Na objekte nie je názov reštaurácie, pretože majiteľ si zatiaľ netrúfa spájať svoje meno s prevádzkou. Sledujme teda snahu pána Františka Hrabala o to, aby sa jeho podnik stal vyhlásenou reštauráciou. Aké nápady a odporúčania prinesie nekompromisný a prísny "dočasný šéf" Zdeněk Pohlreich? Pripomeňme si dnes večer v repríze ďalší diel populárnej relácie Áno, šéfe!
Krajina
Česko